että kyseinen sivusto käyttää HTTPS protokollaa, ennenkuin syötät tietoja sille sivustolle. URL osoite alkaa tuolloin https://.
Toisen tason verkkotunnus on asiakkaan asettama nimi sivuille. Esimerkkinä juuri Digituo.fi. Verkkotunnus koostuu toisen tason verkkotunnuksesta ja ylätason verkkotunnuksesta. Verkkotunnuksia ei ole ikinä kahta samanlaista.
Verkkotunnus voidaan jakaa ylätason verkkotunnuksen perusteella joko maatunnuksiin tai yleisiin ylätaso verkkotunnuksiin. Esimerkkejä ylätason verkkotunnuksista on .fi .com .se .de .online .net .org .info.
Esimerkiksi .fi päätteinen verkkotunnus on maatunnukseltaan suomalainen. Muut kuten .com .org … liitetään yleisiin ylätason verkkotunnuksiin gTLD.
Polku sijaitsee ylätason verkkotunnuksen tai joissain tapauksissa näkyvän portin jälkeen. Esimerkkinä : https://tämä.esimerkki.com/80/etsi
Polku näyttää sinulle sivustossa sijaitsevan sivun, artikkelin tai tiedoston. Sivuston polut voidaan nimetä joissain tilanteissa uudelleen.
Aliverkkotunnus
Osa käyttää juuri aliverkkotunnusta uusien lisäosien/sovellusten testaamiseen ennen niiden julkaisemista virallisille sivustoille. Tuolloin testaaja luo aliverkkotunnuksen esimerkiksi nimellä testi.esimerkki.fi. Aliverkkotunnus on järkevä tapa tehdä muutoksia ja ennakoida tilannetta.
1. Kirjaudu Ohjauspaneeliin One.com tunnuksilla
2. Mene kohtaan WordPress (kattava yhden napsautuksen WordPress-verkkohotelli)
3. Tee uusi asennus
4. Täytä blogin tiedot eli kieli ja sijainti
5. Asenna